Catering

 

OFERTA DAŃ NA WYNOS

ZUPY (250 ml):                     

Cena: 9

Barszcz czerwony (do wyboru: uszka, krokiety, paszteciki)
Rosół
(do wyboru: makaron lub kołduny)
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami

Cena: 10
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Strogono
w
Żurek z jajkiem

Cena: 27
Karczek pieczony w sosie
grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku
faszerowana szynką i żółtym serem
Kieszonka drobiowa
faszerowana szpinakiem i serem feta
Kieszonka po włosku
faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta
Kotleciki jarskie z soczewicy z sosem grzybowym
Kotlet drobiowy
panierowany
Kotlet schabowy
Schab pieczony w sosie kurkowym
Udziec z kurczaka faszerowany mięsem mielony i pieczarkami

Cena: 34 zł
Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Golonka z ogórkiem kiszonym, musztardą i chrzanem
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Roladka wołowa z ogórkiem, papryką i cebulką

Do dań obiadowych dodawane są do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, kopytka szpinakowe oraz bukiet surówek

DANIA DLA DZIECI 

Cena: 23 zł
Nuggetsy z frytkami i ketchupem
Kotlet drobiowy z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek

DANIA W PODGRZEWACZACH

 

  • Dorsz sauté (5 kawałków) w sosie śmietanowo – koperkowym, łosoś grillowany (5 kawałków) z warzywami z wody oraz ziemniaki opiekanymi w ziołach 280

  • Mix mięs z grilla (10x karkówka, 6x boczek, 8x biała kiełbaska, 4x szaszłyki wieprzowe), z plackami ziemniaczanymi oraz warzywami grillowanymi 270 zł

  • Kaczka faszerowana mięsem mielonym (ok. 3 kg) na jabłkach i kaszotto z grzybami 250 zł

  • Karczek pieczony (15 plastrów) w sosie pieczeniowy z kopytka oraz brokułami 230 zł

  • Pieczone żeberka na miodzie (3 kg) z bigosem z podgrzybkami oraz ziemniaki opiekane 250 zł

  • Noga z kaczki w sosie terijaki (10 sztuk) oraz podudzia faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami (10 sztuk) z kulkami ziemniaczanymi oraz mini marchewka i kalafiorem 250 zł

  • Schab pieczony w sosie kurkowym (20 plastrów) z kluski śląskie oraz mini marchewką
    i zieloną fasolką 250 zł

  • Zestaw mięs drobiowych (8x filet pieczony w ziołach, 5x szaszłyki drobiowe z ananasem, 8x podudzia panierowane w sezamie) z warzywami przygotowane na parze oraz ryżem mieszanym z dodatkami 250 zł

  • Pierogi 150 szt. (do wyboru max. 4 rodzaje: ruskie, kapusta – grzyby, kapusta - mięso, soczewica – mięso, mięso, kurczak z warzywami, meksykańskie, kurkowe z kaszą kuskus, szpinakowe, litewskie) 240 zł

  • Udziec z kurczaka faszerowany mięsem mielony, i pieczarkami (15 sztuk) z warzywami grillowanymi i rozetką ziemniaczaną 240 zł

  • Zestaw przekąsek (15x strips, 15x wings, 300 g. kęski drobiowe) z kulkami ziemniaczanymi 240 zł

  • Bigos z mięsem i podgrzybkami (5 kg) 180 zł

  • Makarony w 3 smakach (spaghetti po bolońsku, penne ze szpinakiem, makaron z suszonymi pomidorami) 180 zł

  • Gołąbki w dwóch smakach gołąbki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym oraz gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie grzybowym 220 zł

  • Misa pierogów (do wyboru max. 2 rodzaje) 100 zł

 

PRZYSTAWKI
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie 15 szt. 47
Carpaccio z buraka 250 dag. 36 zł
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym 250 dag.
64
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem
(schab, karczek, boczek, pierś pieczona, salami, kabanosy, kiełbasa) 40 dag. 64
Deska przekąsek I (krążki cebulowe, kabanosy, pikle, smalczyk, wingsy, ser camembert, salami, chlebek z pieca, 2 sosy) 65
Deska przekąsek II
(winogrona, ser camembert, ser gorgonzola, orzechy marynowane, mozzarella, pikle, stripsy, szynka parmeńska, grissini, 2 sosy) 65
Deska serów
(kulki serowe, sery pleśniowe, mozzarella, sery żółte, rolada z salami i serkiem) 40 dag. 62
Galantyna z kurczaka pod galaretą 40 dag.
57
Galareta z nóżek
(podawane w sezonie od września do maja) 300 ml. 17
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej 8 szt. 2
7
Jajka faszerowane
(różne farsze pieczarka, szczypiorek) 6 połówek 17
Jajka na sosie tatarskim 6 połówek 1
7
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym 30 dag.
33
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową 10 szt.
35
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową 10 szt.
35
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami 20 plastrów
59
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym 20 plastrów
59
Roladki z łososiem w tortilli 8 szt.
29
Roladki z szynką w tortilli 8 szt. 2
9
Schab faszerowany w galarecie
(do wyboru: morela, śliwka, żurawina) 40 dag. 64
Smalczyk z ogórkiem kiszonym 1
9
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego 15 szt.
47
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim 8 szt. 2
9
Tymbaliki drobiowe
(podawane w sezonie od września do maja) 8 szt. 32
Zestaw przekąsek
(5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili 49
Śledzik po kaszubsku 35 dag.
22
Śledzik tradycyjny z cebulką 35 dag.
22
Ryba po grecku 40 dag.
44
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili 40 dag.
47

SAŁATKI

Cena: 35 zł/półmisek
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka
(sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros
(kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa
(ziemniaki, jajko, ogórek kiszony, jabłko, groszek, marchewka, pietruszka, majonez)
Sałatka z brokułem
(brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z kurczakiem
i ananasem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem
(mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem
marynowanym (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
(kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)
Sałatka z łososiem i pomarańczami
(sałata lodowa, łosoś wędzony, ser pleśniowy, pomarańcze, kapary, ogórek, sos winegret)

WYPOŻYCZENIE NACZYŃ
Komplet zastawy zawiera (flaczarka, talerz obiadowy, talerz deserowy, łyżkę, nóż, widelec, szklaneczkę, kieliszek) 6 zł/komplet
Patera na ciasto
15 zł/szt.
Warnik elektryczny na wodę
30 zł/szt.
Warnik elektryczny na zupę
30 zł/szt.
Podgrzewacz
pusty 30 zł/szt.
Paliwko do podgrzewacza 10 zł/szt.

CENNIK DOWOZU
Na terenie Łęcznej dowóz GRATIS, poza granicami 1 km = 2 zł (liczone w jedną stronę)
Pobierana dodatkowa opłata w kwocie 100 zł za zwrot brudnych naczyń.

 

KONTAKT
81 448 03 30 lub 508 278 026